ambulanta neagra fura copii

Conspiraționiști nemobilați

Ce face industria farmaceutică de pe muntele ei de bani? Dă drumul la un virus care-i omoară cei mai buni clienți, bătrânii și cei cu probleme de sănătate, ca să facă bani dintr-un vaccin.

Ce face Bil Gates când are o sută de miliarde de dolari și un râu de bani curgându-i în buzunare de la una dintre cele mai puternici companii din lume? Dă drumul la un virus care face praf bursele și economia lumii, ca să facă bani din… nu știu exact din ce, tot din vaccin? El și cu bișnițarul de spirt de pe olx, amândoi o să se îmbogățească.

Ce fac americanii ca să încetinească expansiunea chineză? Nu, nu dau legi care să mute fabricile companiilor lor din China înapoi acasă. Trimit un virus care să închidă producția acolo și să-i lase fără medicamente, fără componente de orice fel și fără orice altceva le era necesar în industria de acasă.

Ce fac chinezii când văd că au cumpărat aproape toată planeta? Dau drumu la virusache ca să… că-s prea mulți chinezi.

*

Este posibil ca virusul să fie creat în laborator? Este posibil să fi scăpat fără intenție? Este posibil să fie un plan diabolic de întinerire a planetei?

Sigur că da, e posibil. Avem vreo probă? În afară de poveștile fără logică de mai sus, există totuși o urmă de dovadă, fir, care să conducă la una din concluziile astea? Nu.

Pentru că sunt ascunse de masoni, reptilieni, iluminați – sar conspiraționiștii fără prea multă mobilă la mansardă, arătând cu degetul spre ambulanța neagră care fură copii. Bun, care e diferența între a nu avea dovezi din cauză că-s ascunse sau din cauză că nu există, pentru tine, care nu le-ai văzut/avut niciodată?

Niciuna. Pentru tine, care-ți împrăștii părerile fără să ai un micron de probă, nu e niciuna. Tot ce faci e să te dai interesant, uite eu știu lucruri ascunse, probabil din niște derapaje mentale venite din câte ori ți s-a zis că ești prost când erai la școală.

Nu e nimic constructiv în asta, nu aduci nicio informație folositoare, doar poluezi fluxul de informare cu tâmpenii. Vin alți interesanți, mestecă bine și umflă imbecilitățile tale din share în share, până înecați informațiile care chiar ar putea folosi la ceva.

Cât de simplu și elegant ar fi să gândești așa: e un subiect serios, mor oameni, s-ar putea să ajungă și la cineva drag. Ia să-mi văd eu de lungul nasului și să nu dau drumul la păreri fără acoperire, ale mele sau a altor mâncători de

Spre exemplu: vitamina C și apa fierbinte omoară virusul, c-a zis Tutankamon. Acidu, bă, și acidu omoară virusul, numa că trebuie să fie pus direct pe el. Beți apă fierbinte, sugeți o lămâie, gata virusache. În centrele medicale ale lumii mor oameni cu miile și tu crezi că medicii ăia n-au apă fierbinte?

Dă share, arată că știi chestii. Tu chiar ai fi în stare să-ți vopsești ambulanța în negru.

PS. Când am auzit de unde-a pornit virusul, știind de laboratorul din zonă, mi-am zis: las-o-n spirt de coincidență. Așa mi-am zis, cu accentul pe mi-am, cu accentul pe nu m-am apucat să mă dau deștept pe internet deși aș fi primit zece mii de share-uri uite-așa.

De ce nu? Pentru că e o simplă bănuială, bănuială care și-a cam pierdut picioarele când specialiști în domeniu au povestit despre factori propice dezvoltării/migrației unui asemenea virus: condițiile de igienă și dieta de acolo. E absolut sigur că n-a scăpat din laborator și că bănuiala mea inițială e falsă? Nu.

Nu e, dar mă, oameni buni, în situații din astea lucrezi cu informații cât se poate de sigure, ca să nu dezinformezi lumea. În niciun caz nu te-apuci să susții niște chestii doar pentru că-s posibile.

Share