Regele pribeag și bătrânele umbre

Dacă Harry Potter și Game of Thrones ar face un copil și l-ar pune pe facebook ăsta ar fi. Carte de fantasy și aventură potrivită, zic eu, fanilor de 14ani+ ai genului.

„Cum s-ar schimba lumea, dacă mâine am afla că există magie adevărată, că vrăjitorii umblă printre noi de secole și că dragoni legendari își ascund aripile în umbre?

Atmosfera din Harry Potter întâlnește intrigile din Game of Thrones și nebunia social media a zilelor noastre într-o aventură irezistibilă – cine să refuze selfie-ul cu un dragon?

Regele pribeag și bătrânele umbre scoate magia din ascunzătoare și o arată unei umanități care credea că le-a văzut pe toate, pornind o avalanșă de uimire și fascinație ce cuprinde în scurt timp întregul glob și are urmări care vor schimba pentru totdeauna istoria noastră și a vrăjitorilor deopotrivă.”

Poate fi găsită pe librarie.net sau la datagroup.

Părerile cititorilor pe goodreads.

Povestiri sub papuc icon

Povestiri de sub Papuc

Cea mai amuzantă carte despre femei din Univers, dacă e să mă iau după feedbackul cititorilor. Recomandată bărbaților și femeilor inteligente, posesoare de autoironie sănătoasă (spre norocul meu sunt o mulțime, publicul feminin al cărții find consistent).

Are povestiri haioase despre cuceriri din tinerețe și primii ani de căsnicie și-un dicționar de feminisme, ca să-nțeleagă tot bărbatul cum stă treaba cu limba dulce a stăpânei.

Merge de minune citită în cuplu.

Poate fi găsită în librăria Eminescu București și în Cărturești București/Timișoara. Poate fi comandată online la editura datagroup (hârtie sau digital) librărie.net (hârtie) carturesti.ro (hârtie) emag.ro (hârtie).

Părerile cititorilor pe goodreads.

cameleon_coperta_300dpi-226x320

Cameleon – Baza

SF, Acțiune, Thriller – astea sunt genurile în care poate fi încadrată cartea. Stilul de scris e curat, fără înflorituri și lasă firul acțiunii și gândurile personajelor să fie urmărite fără niciun efort de cititor.

*

Să-l răpești pe cel mai periculos om din lume e aproape imposibil, să-l ții prizonier e mult mai greu.
Două sute de captivi într-o bază impenetrabilă. Laureați Nobel, asasini, genii, diplomați și militari de carieră trecuți printr-o testare continuă și eliminați la primul pas greșit fără un motiv, fără un scop, fără răspunsuri, fără ieșire.

Un impresionant labirint de iluzii construit de autor pentru a-și seduce și arunca cititorii într-o stare de curiozitate permanentă și alertă alimentată continuu de ruperile de ritm ale acțiunii, Cameleon – Baza este o remarcabilă și veritabilă piesă de rezistență a genului din care face parte.

*

Poate fi găsită în librăria Eminescu București și în Cărturești București/Timișoara. Poate fi comandată online la editura datagroup (hârtie sau digital) librărie.net (hârtie) carturesti.ro (hârtie) emag.ro (hârtie).

Review și goodreads.

draculațs kitchen

Dracula’s Kitchen

Jumătate poveste-fantasy/basm-cult și jumătate carte de bucate, Dracula’s Kitchen istorisește aventurile unui tânăr francez cu vise de masterchef, aruncat de furtună pe țărmurile valahe în vremea lui Țepeș. Bucuria cu care personajul descoperă bucatele și tainele tradiționale prin ochi mirați, străini de obiceiurile locului, apropie cititorul de frumusețea sufletului românesc.

Cu peste 100 de fotografii și-un print de excepție, este o carte extrem de vizuală și relaxantă, un cadou potrivit pentru oricine cu dor de țară.

*

Poate fi găsită în librăria Eminescu București și în Cărturești București/Timișoara. Poate fi comandată online la editura datagroup (hârtie) librărie.net (hârtie) carturesti.ro (hârtie) emag.ro (hârtie).

Pe goodreads. O versiune care conține doar partea de poveste(completă, din ambele volume) fără fotografii și fără rețetarele de final, este Dracula’s Kitchen – Aventurile tânărului Piere în țara Corvinilor. Poate fi comandată online la editura datagroup și pe librarie.net .

Tati

Infinit – doar un cuvânt din dicționar, pe care nu suntem construiți să-l simțim: cerul de deasupra e cât putem să-l vedem, pământul de sub picioare e cât putem să-l mergem și soarele e cât de tare ne încălzește.

Avem în noi măsură pentru toate, asta până la primul copil.

Ai să zici de o mie de ori că nu mai poți, că nu mai reziști, că-n maxim o oră cazi lat și că nu mai ai niciun gram de energie în tine. De fiecare dată, pentru bebe, mai găsești un strop și încă unul și încă unul… un infinit.

Ai să-ți simți de o mie de ori sufletul neîncăpător pentru cele mai mici, mai simple și mai ridicole lucruri. Două silabe abia rostogolite pe buze, cu care ți se pare că te-a strigat pentru prima oară. Pasul numărul unu. Pasul numărul doi. Vaaaaaai, uite, încearcă să mănânce iaurt cu lingurița, singur!!! Prima poezie, primul dans, primul orice. Al doilea orice. Al treilea orice. Bucurie caldă, plină, perfectă de fiecare dată… un infinit.

Și când crezi că două infinituri îți ajung, îți dai seama că fiecare prostiuță pe care i-o spui, fiecare observație pe care i-o faci, fiecare explicație pe care i-o dai, fiecare gând și fiecare vis pe care i-l pui în minte, construiește omul care va fi mai târziu.

Așa afli de al treilea infinit: grija lui Oare îl cresc bine? Și tot șirul, la fel de infinit, de întrebări ce pleacă de acolo: cum să-l cresc? pentru ce să-l cresc? ce vreau să fie când o să fie mare? cum vreau să fie când o să fie mare?

Bine ai venit printre părinți.

”Tati” nu e o carte de sfaturi părintești, nu sunt în măsură să le dau doar pentru că am cel mai uimitor, dulce și inteligent copil din lume(așa cum sunt sigur că e și al tău). Sunt doar gânduri adunate în ani de fericită mirare.

*

Poate fi comandată online la editura datagroup (hârtie) librărie.net (hârtie), iar în limba engleză de pe amazon, (hârtie sau kindle – formatul kindle poate fi citit de pe orice tabletă/telefon, nu numai pe kindle reader, dacă instalați aplicația gratuită kindle).

Pe goodreads.