Știți cum se scriu rețetele în onlineul nostru culinar?

Se pun urzicile la fiert. În câtă apă se pun, frățică? Eeeee, vezi tu. Și câte urzici, nene? Juma de pungă. PLM, juma de pungă? Ce pungă, nene? Cât de mare, cât de largă, le-ndes în jumatea aia de pungă sau le las să cadă ca frunzele în vânt? Na bine, atunci câte încap într-o farfurie adâncă. Bă ești nebun, de care farfurie? Cu vârf, rasă, mică, mare?

Se fierbe până când carnea e pe jumătate fiartă. Să mori tu de supranatural! De unde spanac pe gheață să știu când e carnea fix jumătate fiartă? O iau, o gust și zic mda asta e la 45% sau doar mă uit la ea pe-o parte și pe alta și văd că-i fix 50% fiartă?

Făină cât încape și ulei cât trebuie. Și după aia vezi în comentarii domnu chef, mie mi-a ieșit cam tare aluatulaaa, sigur ai pus prea multă făinădomnu chef, păi dac-atâta a-ncăput?

O țelină mică, o roșie mare. Cam cât de mică? Cam cât o puță de furnică așa sau olecuță mai mare? Roșie din aia de un kil jumate sau tot mare dar oleacă mai mică?

Un vârf de sare. Vârf de ce? De Everest, de scobitoare? De cuțit, măi trompetă. Aaaaa, de cuțit. Bun de care cuțit, frățică, că eu am de toate și cu vârf de andrea și cu vârf rotund de stau cinci măsline pe el, cu tot cu sâmburi.

Un pumn de mălai. Pumn de-al baciului de la stână, de-al nevestei, de-al adolescentului cu blugi de greier, de-al vecinului de la parter?

Se scoate din cuptor când e gata. Ești nebun, nu m-aș fi gândit niciodată.

 

Și una din familie.

Nevastă, tu ce pui în ciorba de văcuță?

Carne de vacă și restu.

Foarte mulțumesc.

 

PS. și doleanțele Roxanei despre câți saci de zahăr apar prin rețete.